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On May 11, 2018, the Securities and Exchange Commission’s Division of Corporate Finance (the
“Division”) released new Compliance and Disclosure Interpretations (“C&DIs”) comprising the
Division’s new interpretations of the proxy rules and Schedules 14A and 14C. The new C&DIs
replace interpretations previously published in the Division’s Proxy Rules and Schedule 14A Manual
of Publicly Available Telephone Interpretations  and the Division’s March 1999 Supplement
to the Manual of Publicly Available Telephone Interpretations (“Telephone Interpretations”).

Of interest for equity compensation matters is C&DI 161.03, which clarifies disclosure obligations in
the New Plan Benefits Table that is required in a proxy statement pursuant to Item 10(a)(2) of
Schedule 14A when shareholders are being asked to approve the adoption or material amendment of
an equity plan. Previously, telephone interpretation guidance provided that when the New Plan
Benefits Table is required in a proxy statement, even if an amount of “0” will be entered in the table,
all of the individuals and groups for which award or benefit information is required should be listed in
the table. New C&DI 161.03 updates this guidance in providing an alternative method of satisfying
the Item 10(a)(2) requirement for individuals and groups for which award and benefit information to
be reported is “0” through a narrative disclosure accompanying the New Plan Benefits Table, rather
than in the New Plan Benefits Table itself. While such individuals and groups must still be reported,
this C&DI provides some flexibility in the manner of reporting.

The Division noted that some of the new C&DIs reflect “substantive” changes to the previously
available Telephone Interpretations, some reflect “technical revisions,” and the remaining reflect only
non-substantive changes. The following table includes each of the new C&DIs identified by the
Division as containing substantive or technical changes, together with the previously available
Telephone Interpretation guidance that has now been superseded.

Substantive Changes
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Prior Telephone Interpretation New C&DI
Cumulative voting rights disclosure

 

Rule 14a-4

The authority to cumulate votes among directors, in the
discretion of the proxy, need not be printed in bold-face
type on the proxy card itself pursuant to Rule 14a-4(b)(1).
There should, however, be appropriate disclosure of
cumulative voting in the proxy statement.

zarb

Cumulative voting rights disclosure

 

Question 124.01

Question: Rule 14a-4(b)(1) states that a proxy may confer
discretionary authority with respect to matters as to which
a choice has not been specified by the security holder, so
long as the form of proxy states in bold-faced type how the
proxy holder will vote where no choice is specified. If
action is to be taken with respect to the election of
directors and the persons solicited have cumulative voting
rights, can a soliciting party cumulate votes among
director nominees by simply indicating this in bold-faced
type on the proxy card?

Answer: Yes, as long as state law grants the proxy holder
the authority to exercise discretion to cumulate votes and
does not require separate security holder approval with
respect to cumulative voting. [May 11, 2018]

Preliminary proxy materials for shareholder submissions

 

7S. Rule 14a-4(c)(1), (c)(2)

(a) If a company receives timely and complete notice of a
matter submitted by a shareholder in accordance with
Rule 14a-4(c)(2)(i), the company does not have
discretionary voting authority on the matter. Thus, if the
company wants to vote its proxies on the matter at the
annual meeting, it must include the matter on its proxy
card and provide in its proxy statement the necessary
disclosure, including, inter alia, information on how and
why the company intends to vote on the matter. In this
circumstance, the company may not rely on the discussion
in Section IV(D) of Release No. 34-40018 (May 21, 1998)
on filing proxy statements in preliminary form. The benefits
of that interpretive position are available only when a
company properly may exercise discretionary voting
authority on a non Rule 14a-8 matter… Here, because the
company has received timely and complete notice,
thereby precluding it from exercising discretionary
authority, the company cannot file a plain-vanilla proxy
statement under Rule 14a-6.

(b) If the notice is timely but deficient (i.e., does not
comply with the requirements listed in 14a-4(c)(2)(i) by, for

Preliminary proxy materials for shareholder submissions

 

Question 124.07

Question: The Division has permitted registrants to avoid
filing proxy materials in preliminary form despite receipt of
adequate advance notification of a non-Rule 14a-8 matter
as long as the registrant disclosed in its proxy statement
the nature of the matter and how the registrant intends to
exercise discretionary authority if the matter was actually
represented for a vote at the meeting. See Section IV.D of
Release No. 34-40018 (May 21, 1998). Can a registrant
rely on this position if it cannot properly exercise
discretionary authority on the matter in accordance with
Rule 14a-4(c)(2)?

Answer: No. [May 11, 2018]
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example, failing to indicate that the proponent intends to
deliver a proxy statement and form of proxy to holders of
at least that percentage of the company’s voting shares
necessary to approve the matter), the company would not
be required to put the matter on its proxy card. However,
the company’s ability to exercise discretionary authority is
conditioned on including in its proxy statement advice on
the nature of the matter and how the company intends to
exercise its discretion to vote on that matter. The
company’s ability to file a plain-vanilla proxy statement
pursuant to Rule 14a-6 will depend upon, among other
factors, the extent of its comments on, or discussion in, its
proxy material of any solicitation in opposition in
connection with the meeting. [Superseded]
Preliminary proxy statements for corporate name changes

 

Rule 14a-6(a)

The caller raised the question whether a preliminary proxy
statement need be filed in connection with a proposed
corporate name change to be submitted for shareholder
approval at the issuer’s annual meeting, along with a
shareholder proposal and the election of directors. While
the latter two items fall within one of five Rule 14a-6(a)
exclusions from the preliminary proxy filing requirement, a
change in the issuer’s name to delete the surname of a
long-dead founder that bore no relation to a change in the
present membership of the board of directors would not
appear to qualify for exclusion under the literal reading of
the rule.

As set forth in Exchange Act Rel. No. 25217 (Dec. 21,
1987), the underlying purpose of these exclusions is “to
relieve registrants and the Commission of unnecessary
administrative burdens and processing costs associated
with the filing the processing of proxy material that is
currently subject to selective review in preliminary form.”
Consistent with this purpose and the reason for the name
change proposal, the Division staff advised the requestor
that a preliminary proxy filing relating to the planned name
change was not required.

Preliminary proxy statements for corporate name changes

 

Question 126.02

Question: Is a registrant required to file a preliminary proxy
statement in connection with a proposed corporate name
change to be submitted for security holder approval at the
annual meeting?

Answer: No. As set forth in Release No. 34-25217 (Dec.
21, 1987), the underlying purpose of the exclusions from
the preliminary proxy filing requirement is “to relieve
registrants and the Commission of unnecessary
administrative burdens and preparation and processing
costs associated with the filing and processing of proxy
material that is currently subject to selective review
procedures, but ordinarily is not selected for review in
preliminary form.” Consistent with this purpose, a change
in the registrant’s name, by itself, does not require the
filing of a preliminary proxy statement. [May 11, 2018]

Information required pursuant to Note A of Schedule 14A

 

9S. Schedule 14A, Note A

Information required pursuant to Note A of Schedule 14A

 

Question 151.01
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Note A to Schedule 14A requires that information called
for by Items 11, 13 and 14 be provided when security
holders are asked to authorize the issuance of additional
securities to be used to acquire another specified
company when there will be no separate opportunity to
vote on the acquisition. This would be the case even when
the securities will be sold in a public offering for cash to
finance the transaction. [Superseded]

Question: A registrant solicits its security holders to
approve the authorization of additional common stock for
issuance in a public offering. While the registrant could
use the cash proceeds from the public offering as
consideration for a recently announced acquisition of
another company, it has alternative means for fully
financing the acquisition (such as available credit under an
executed credit agreement in the full amount of the
acquisition consideration) and may choose to use those
alternative financing means instead. Would the proposal to
authorize additional common stock “involve” the
acquisition for purposes of Note A of Schedule 14A?

Answer: No. Raising proceeds through a sale of common
stock is not an integral part of the acquisition transaction
because at the time the acquisition consideration is
payable, the registrant has other means of fully financing
the acquisition. The proposal would therefore not involve
the acquisition and Note A would not apply. By contrast, if
the cash proceeds from the public offering are expected to
be used to pay any material portion of the consideration
for the acquisition, then Note A would apply. [May 11,
2018]

New Plan Benefits Table

 

Schedule 14A, Item 10(a)(2)

If the New Plan Benefits Table is required, all of the
individuals and groups for which award or benefit
information is required should be listed (including those for
which the amount to be reported is “0”).

New Plan Benefits Table

 

Question 161.03

Question: If a registrant is required to disclose the New
Plan Benefits Table called for under Item 10(a)(2) of
Schedule 14A, should it list in the table all of the
individuals and groups for which award and benefit
information is required, even if the amount to be reported
is “0”?

Answer: Yes. Alternatively, the registrant can choose to
identify any individual or group for which the award and
benefit information to be reported is “0” through narrative
disclosure that accompanies the New Plan Benefits Table.
[May 11, 2018]

Elimination of preemptive rights

 

** Schedule 14A **

A proxy statement requesting shareholder approval of the
elimination of preemptive rights involves the modification

Elimination of preemptive rights

 

Question 163.01

Question: Does a proxy statement seeking security holder
approval for the elimination of preemptive rights from a
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of a security for purposes of Item 12 of Schedule 14A (and
may be tantamount to creation of a new security,
depending on the facts and circumstances, thereby raising
an issue regarding Securities Act registration absent an
exemption). Thus, the financial statement requirements of
Item 13 would apply.

security involve a modification of that security for purposes
of Item 12 of Schedule 14A?

Answer: Yes. Accordingly, financial and other information
would be required in the proxy statement to the extent
required by Item13 of Schedule 14A. [May 11, 2018]

Technical Revisions

Prior Telephone Interpretation New C&DI
Proxy card circulation in connection with Form S-4

 

** Rule 14a-6; Form S-4 **

A registrant can use its S-4 proxy statement/prospectus as a red
herring. Since 1992, registrants have been able to solicit
immediately upon filing of a preliminary proxy statement (absent
invocation of confidential treatment under Rule 14a-6(e)(2)) rather
than waiting 10 days pursuant to Rule 14a-6(a), so long as the
proxy card (whether in preliminary or definitive form) is not
circulated. Because a vote on the transaction described would
amount to an investment decision with respect to the securities
being registered, no proxy card could be sent until after the
registration statement became effective and the final prospectus
was furnished.

Proxy card circulation in connection with Form S-4

 

Question 126.04

Question: Can a registrant that filed a Form S-4 send proxy cards
to its security holders upon the filing of a preliminary proxy
statement/prospectus?

Answer: No, as Exchange Act Rule 14a-4(f) prohibits the delivery
of proxy cards unless the security holders concurrently or
previously received a definitive proxy statement filed with the
Commission. Further, because a vote on the transaction described
also would amount to a sale of the securities being registered, no
proxy card can be sent until after the Form S-4 is declared
effective and the final prospectus has been furnished to security
holders. [May 11, 2018]

Filing of additional communications

 

** Rule 14a-6; Form S-4 **

An issuer filed a registration statement on Form S-4 that
contained its proxy material. After the effective date of the
registration statement, the issuer decided to mail an additional
letter to shareholders in connection with the transaction. This
letter is filed as additional soliciting material pursuant to Rule
14a-6 upon first use.

Filing of additional communications

 

Question 126.05

Question: A registrant files a registration statement on Form S-4
that contains its proxy statement disclosure pursuant to Instruction
E.1 of Form S-4. After the effective date of the registration
statement, the registrant sends an additional communication to
security holders relating to the transaction. Does this
communication need to be filed as other soliciting material
pursuant to Rule 14a-6(b) no later than the date it is first sent or
given to security holders?

Answer: Yes. Given the communication was sent after the
furnishing of the definitive proxy statement, it should not be filed
under Rule 14a-12. [May 11, 2018]

Disclosure requirements in connection with director elections

 

Disclosure requirements in connection with director elections
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Schedule 14A

An issuer recently solicited proxies for the election of 15 directors.
In about three months, the issuer hopes to acquire another
company, and will hold a special meeting to elect one of the
officers of the newly acquired company as a sixteenth director.
The issuer asked whether the proxy material for the special
meeting would have to include the information required by Items 6
and 7 of Schedule 14A for the 15 recently elected directors. The
issuer was informed that Schedule 14A would require that
information to be included in the proxy statement.

Question 158.01

Question: A registrant will hold a special meeting to elect one new
person to its board of directors. The incumbent directors were
elected at the annual security holder meeting three months ago
and will not be up for re-election. Do the proxy materials for the
special meeting have to include the information required by Items
7 and 8 of Schedule 14A for the incumbent directors?

Answer: Yes. [May 11, 2018]

Director disclosure in connection with merger

 

Schedule 14A, Note A

B is to be merged into A in a Rule 145 transaction. B’s
shareholders will be voting to approve the transaction and will
become shareholders of A. A’s shareholders are not voting on
the proposed transaction. Three of B’s directors will become
directors of A. Pursuant to Note A to Schedule 14A the Form S-4
should contain the information required by Items 6 and 7 of
Schedule 14A as to the A directors.

Director disclosure in connection with merger

 

Question 158.03

Question: B is to be merged into A in a Rule 145 transaction. B’s
security holders will be voting to approve the proposed transaction
and will become security holders of A. A’s security holders are not
voting on the proposed transaction. Three of B’s directors will
become directors of A. Is it necessary to include the information
required by Items 7 and 8 of Schedule 14A as to the directors of A
in A’s Form S-4, which includes B’s proxy statement?

Answer: Yes. Pursuant to Note A to Schedule 14A, the Form S-4
should contain the information required by Items 7 and 8 of
Schedule 14A as to the A directors. [May 11, 2018]
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